Így előzd meg, hogy tönkre menjenek a céges informatikai eszközeid

Avagy, a Monitoring szolgáltatásról

monitoring

Sokan elgondolkodtak azon, hogy ha a számítógép annyira “okos”, akkor miért nem tudja, ha valamely összetevője tönkre fog menni, vagy valamely erőforrás hamar eléri határértékét?!

Az ilyen gondolatok általában valamely összetevő, például hibás meghajtó esetében szoktak felmerülni, amikor nem töltődik be a számítógép operációs rendszere, ezáltal a számítógép, és sokszor az adataink is elérhetetlenné válnak.

Az az igazság, hogy léteznek ilyen diagnosztizáló szoftverek, amelyek a számítógép, és össszetevői állapotát képesek “monitorozni”. Azonban ezeket inkább döntéstámogató rendszereknek kellene mondani. Akár csak az egészségügyben, itt is sok esetben kell egy hozzáértő személy, az adatok helyes értelmezéséhez.

Cégünk egy monitorozó szoftvert telepít az ügyfél számítógépére, amely a gépről diagnosztikai adatokat küld részünkre. Ezeket az adatokat elemezzük, és besoroljuk kritikus vagy hibás jelzővel, majd tájékoztatjuk a felhasználót akár a jelen, akár csak a jövőben fennálló hiba lehetőségekkel kapcsolatban. A monitorozással így elkerülhető, hogy egy hirtelen meghibásodó alkatrész miatt akár több napra is használhatatlan legyen egy számítógép, ami így kiesik a termelésből.

Vedd igénybe rendszergazdai szolgáltatásunkat!